МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРОЦЕСУАЛЬНІ ТА КРИМІНАЛІСТИЧНІ АСПЕКТИ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ» ПАМ’ЯТІ ПРОФЕСОРА В.Д. БЕРНАЗА

14 квітня 2016 року в Одеському державному університеті внутрішніх справ за сприянням Всеукраїнської асоціації науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Процесуальні та криміналістичні аспекти досудового розслідування», присвячена пам’яті видатного науковці – доктора юридичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, члена-кореспондента Національної академії правових наук України Василя Дмитровича Берназа.

У роботі конференції взяли участь провідні українські та іноземні науковці, серед яких й представники Всеукраїнської асоціації науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності, а також студенти, аспіранти, ад’юнкти та докторанти.

Розпочав захід заступник голови Асоціації кандидат юридичних наук, доцент, полковник поліції Сергій Албул, який запропонував увазі присутніх презентацію, присвячену життєвому шляху доктора юридичних наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки України, члена-кореспондента Академії правових наук України Василя Дмитровича Берназа, по завершенню перегляду якої учасники конференції вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять про видатного українського науковця.

1460636175_img_4788_novyy-razmer

Далі, Сергій Албул наголосив на важливості даної конференції, яка обумовлена необхідністю наукового забезпечення боротьби зі злочинністю та встановлення ефективного механізму щодо протидії правопорушенням, виробленню рекомендацій, спрямованих на вдосконалення діяльності правоохоронних органів.

«Поєднання теорії та практики у боротьбі зі злочинністю стає досить важливим в умовах трансформації кримінальних елементів, існування розгалуженої організованої злочинності, набуття нею транснаціонального характеру, наявності високого ступеня корупції, здійснення активної протидії з боку зацікавлених осіб. Злочинність все більше прилаштовується до нових умов, використовує сучасні способи вчинення злочинів, високотехнологічні підходи, останні досягнення технічної наукової думки. Тому доцільність проведення цієї конференції не викликає жодних сумнівів», — зазначив Сергій Албул.

Далі слово для виступу було надано голови Асоціації, доктору юридичних наук, професору Олександру Користіну, який поділився своїми думками з приводу практичної необхідності удосконалення кримінального процесу.

1460637338_img_4814_novyy-razmer

У свою чергу наступний доповідач завідувач кафедри криміналістики Національного університету «Одеська юридична академія», доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України Валерій Тищенко розповів про технологію виявлення і доказування винуватості підозрюваної особи у досудовому розслідуванні.

1460636608_img_4816_novyy-razmer

Цього дня з доповідями також виступили доцент кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії ХНУВС, кандидат юридичних наук, доцент Тетяна Пазинич, професор кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії ОДУВС доктор юридичних наук, професор Олена Цільмак, стратегічний радник з питань боротьби з корупцією Консультативної Місії ЄС в Україні Клеменс Мюллер та інші науковці.

1460635950_img_4846_novyy-razmer(1)

Учасниками конференції обговорювались важливі питання кримінального процесу та криміналістики: актуальні проблеми вдосконалення кримінального процесу, актуальні проблеми криміналістики на сучасному етапі, формування загальної та окремих теорій криміналістики та кримінального процесу, можливостей застосування науково-технічних засобів та інформаційних технологій в слідчій діяльності, використання спеціальних знань в розслідуванні злочинів, удосконалення тактичних та методичних рекомендацій для правозастосовної діяльності.

1460635998_img_4780_novyy-razmer

Увазі присутніх було представлено наукові доповіді на такі теми, як: «Актуальність реформування кримінального процесуального законодавства та особливості його практичної реалізації», «Щодо проблемних питань взаємодії органів досудового розслідування з оперативними підрозділами», «Про подальшу інтеграцію оперативно-розшукової діяльності у систему кримінального судочинства», «Окремі питання додержання вимог КПК України при застосуванні тимчасового доступу до речей і документів» тощо.

За матеріалами Міжнародної науково-практичної конференції видано збірник тез «Процесуальні та криміналістичні аспекти досудового розслідування», у якому висвітлено результати наукових досліджень учасників даного заходу.

Be the first to comment on "МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРОЦЕСУАЛЬНІ ТА КРИМІНАЛІСТИЧНІ АСПЕКТИ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ» ПАМ’ЯТІ ПРОФЕСОРА В.Д. БЕРНАЗА"

Leave a comment