ЧЛЕНИ АСОЦІАЦІЇ ПРИЄДНАЛИСЯ ДО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ОПЕРАТИВНО-РОЗШУКОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ»

09 березня 2021 року голова Асоціації науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності д.ю.н., професор Олександр Користін та член правління асоціації к.ю.н., доцент В’ячеслав Некрасов прийняли активну участь у засіданні міжвідомчого науково-практичного круглого столу з обговорення перспектив удосконалення законодавства у сфері функціонування оперативних підрозділів.

Олександр Користін підняв питання місце оперативно-розшукової діяльності в системі правоохоронної діяльності та в системі кримінальної юстиції, впливу оперативно-розшукової діяльності на фундаментальні права та свободи людини та ефективне використання зазначеної діяльності, шляхом розбудови механізмів запобігання злочинності та вчинення окремих злочинів. Також, професор Олександр Користін під час свого виступу приділи увагу розмежуванню понять оперативно-розшукова діяльність та кримінальна розвідка.      

В’ячеслав Некрасов звернув увагу на тому, що зараз необхідно сформувати діючу практично нову парадигму оперативно-розшукової діяльності, а також на завданнях, які ми ставимо перед зазначеною інституцією. Як приклад, поставив питання щодо вирішення форми оперативно-розшукової діяльності: вона повинна бути формою негласного прихованого розслідування або системою механізмів щодо контролю за злочинністю.

Також на круглому столі виступили представники Офісу Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, Громадської ради при МВС України, Головного слідчого управління Національної поліції України, які окреслили пріоритетні напрями вдосконалення законодавчого забезпечення діяльності оперативних підрозділів у сучасних умовах.

Be the first to comment on "ЧЛЕНИ АСОЦІАЦІЇ ПРИЄДНАЛИСЯ ДО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ОПЕРАТИВНО-РОЗШУКОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ»"

Leave a comment