МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З ПРОТИДІЇ НАРКОЗЛОЧИННОСТІ

Незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів завдає значної шкоди не тільки здоров’ю населення та генофонду нації, але є також реальною та серйозною загрозою національній безпеці будь-якої держави. Відповідно до ст. 7 Закону України «Про основи національної безпеки України», на сучасному етапі основними реальними та потенційними загрозами національній безпеці України, стабільності в суспільстві є: у сфері державної безпеки – можливість незаконного ввезення в країну наркотичних засобів; у соціальній та гуманітарній сферах – поширення наркоманії. Отже, основними напрямами державної політики з питань національної безпеки України є: зосередження ресурсів і посилення координації діяльності правоохоронних органів України для боротьби з наркозлочинністю.

Підготовка працівників підрозділів з протидії наркозлочинності Національної поліції є одним з головних завдань закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання МВС України. З метою методичного забезпечення якісної підготовки майбутніх поліцейських в Одеському державному університеті внутрішніх справ розроблено методичні рекомендації:

 

Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів: тактика проведення окремих слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій: методичні рекомендації / С.В. Албул, С.В. Андрусенко. – Одеса : ОДУВС, 2018. – 100 с.

 

Головною метою при розробці методичних рекомендацій було прагнення авторів у доступній формі відобразити основні положення щодо особливостей методики підготовки та тактики проведення окремих слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій у кримінальних провадженнях про злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Роботу виконано відповідно до Переліку пріоритетних напрямів наукового забезпечення діяльності органів внутрішніх справ України на період 2015-2019 років, затвердженого Наказом МВС України від 16.03.2015 року № 275, теми наукових досліджень Одеського державного університету внутрішніх справ – «Пріоритетні напрямки розвитку та реформування правоохоронних органів в умовах розгортання демократичних процесів у державі» (державний реєстраційний № 0116U006773), теми наукової роботи кафедри оперативно-розшукової діяльності ОДУВС «Проблеми оперативно-розшукової протидії організованій злочинній діяльності» (державний реєстраційний номер – 0114U004019).

Матеріали методичних рекомендацій будуть корисними для курсантів, студентів та викладачів закладів вищої освіти МВС України, а також практичних працівників Національної поліції України.

Be the first to comment on "МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ З ПРОТИДІЇ НАРКОЗЛОЧИННОСТІ"

Leave a comment