НОВИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ НІМЕЦЬКОЮ МОВОЮ

Незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів завдає значної шкоди не тільки здоров’ю населення та генофонду нації, але є також реальною та серйозною загрозою національній безпеці будь-якої держави. Відповідно до ст. 7 Закону України «Про основи національної безпеки України», на сучасному етапі основними реальними та потенційними загрозами національній безпеці України, стабільності в суспільстві є: у сфері державної безпеки – можливість незаконного ввезення в країну наркотичних засобів; у соціальній та гуманітарній сферах – поширення наркоманії. Отже, основними напрямами державної політики з питань національної безпеки України є: зосередження ресурсів і посилення координації діяльності правоохоронних органів України для боротьби з наркозлочинністю.

У свою чергу, підготовка працівників підрозділів з протидії наркозлочинності Національної поліції є одним з головних завдань закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання МВС України. Тому головною метою при розробці посібники було прагнення авторів у доступній формі відобразити основні положення щодо протидії злочинам у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

З метою формування комунікативної компетентності, здатності поліцейських 

здійснювати міжкультурне спілкування з носіями мови та загального підвищення інтересу до вивчення іноземної мови в Одеському державному університеті внутрішніх справ підготовлено новий посібник для поліцейських «Наркотики та наркозлочинність», який видано німецькою мовою:

 

Drogen und Drogenkriminalität / S.V. Albul, A.G. Botschewar.Odessa: Odessa Staatlicher Universität für Innere Angelegenheiten, 2018. – 102 S.

Матеріали посібника можуть бути використані при підготовці до занять з навчальної дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням».

Матеріали будуть корисними для курсантів, студентів та викладачів закладів вищої освіти МВС України, а також практичних працівників Національної поліції України.

Be the first to comment on "НОВИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ НІМЕЦЬКОЮ МОВОЮ"

Leave a comment