УЧАСТЬ ЧЛЕНІВ АСОЦІАЦІЇ У МІЖНАРОДНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ СЕМІНАРІ З ПИТАНЬ ПОДОЛАННЯ ШАХРАЙСТВА ТА ЕКОНОМІЧНИХ ЗЛОЧИНІВ В ДЕРЖАВІ

12-13 вересня 2016 року у «Президент Готелі» в м. Києві відбувся дводенний міжнародний навчальний семінар з проблем європейського досвіду функціонування ефективної системи захисту фінансових інтересів держави від шахрайства та економічних злочинів, у якому взяли участь представники Одеського державного університету внутрішніх справ.

2

Захід було організовано Європейською Комісією спільно з Департаментом захисту економіки Національної поліції України та Національною академією внутрішніх справ з використанням інструменту міжнародної технічної допомоги TAIEX.

Асоціацію науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності представляли доктор юридичних наук, професор Користін Олександр Євгенійович, кандидат юридичних наук, доцент Шелехов Артем Олексійович та кандидат юридичних наук, доцент Корнієнко Максим Вікторович. Серед учасників семінару були як вітчизняні, так і міжнародні експерти.

3

В рамках семінару були розглянуті питання стосовно: практичного досвіду співпраці служб фінансової розвідки ЄС у боротьбі з відмиванням грошей та організованою економічною злочинністю, технічної підтримки EUROPOL під час проведення розслідувань транснаціональних економічних злочинів, міжнародної співпраці правоохоронних органів у розслідуванні економічних злочинів та роль EUROJUST, а також досвіду проведення транскордонних розслідувань злочинів у бюджетній сфері.

Разом з цим, увазі присутніх були представлені доповіді на теми: «Пропозиції щодо підвищення ефективності боротьби підрозділів кримінальної поліції України з шахрайством», «Кримінальний аналіз у протидії злочинам у сфері економіки», «Проблеми повернення в Україну коштів, набутих злочинним шляхом», «Використання ІТ-технологій, наданих UNODC, та практика застосування ІТ-технологій фінансовими розвідками», «Співпраця між ЄС та Україною в галузі протидії тяжким економічним злочинам: конкретні кроки підвищення ефективності».

Be the first to comment on "УЧАСТЬ ЧЛЕНІВ АСОЦІАЦІЇ У МІЖНАРОДНОМУ НАВЧАЛЬНОМУ СЕМІНАРІ З ПИТАНЬ ПОДОЛАННЯ ШАХРАЙСТВА ТА ЕКОНОМІЧНИХ ЗЛОЧИНІВ В ДЕРЖАВІ"

Leave a comment