НА ПІДТРИМКУ НАДІЇ САВЧЕНКО

За участю членів Асоціації науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності в Одеському державному університеті внутрішніх справ пройшли заходи на підтримку Героя України, Народного депутата України, Делегата Парламентської Асамблеї Ради Європи, української льотчиці Надії Вікторівни Савченко.

Нагадаємо, що на початку липня 2014 р. Надію Савченко було незаконно вивезено на територію Російської Федерації. Її звинуватили у вбивстві російських журналістів, хоча перед тим її було захоплено та ув’язнено проросійськими сепаратистами, активну співпрацю з якими офіційна влада Російської Федерації не визнає. Рішенням ПЦ «Меморіал» Надія Савченко офіційно визнана політичним в’язнем.

21 березня 2016 року Донецький міський суд Ростовської області РФ почав оголошення вироку за сфальсифікованим обвинуваченням.

У більшості цивілізованих країн світу тривають акції на підтримку української героїні.

21 жовтня 2014 року о 19:00 в Москві відбулась прем’єра документального фільму «Надія Савченко: Наша Надія» режисера Володимира Тихого про політичного в’язня Надію Савченко, про події в Україні останнього часу.

На початку березня 2015-го тернопільська активістка Лілія Мусіхіна започаткувала громадську акцію «Голодую, щоб не втратити Надію» в підтримку Надії Савченко. До акції в перші ж дні приєдналось 10 тернополянок.

У вересні 2015-го Державний департамент США оголосив про початок кампанії по звільненню 20 жінок, які були несправедливо засуджені за політичними або іншими мотивами. У списку, серед інших, знаходиться і незаконно утримувана в Росії українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко.

10 вересня 2015 року, Європейський парламент прийняв резолюцію щодо звільнення українських політв’язнів у РФ, зокрема Надії Савченко. Також Савченко була номінована на здобуття премії Андрія Сахарова за досягнення в галузі захисту прав людини і його основних свобод, розвитку демократії і відстоювання верховенства закону, поваги до міжнародного законодавства і захисту прав меншин.

Надія Савченко є взірцем громадянської мужності, патріотизму, незламності та людської гідності!

20160322_081112

Be the first to comment on "НА ПІДТРИМКУ НАДІЇ САВЧЕНКО"

Leave a comment