В Одеському державному університеті внутрішніх справ стартував дводенний тренінг з кримінального аналізу

В Одеському державному університеті внутрішніх справ, за сприянням Асоціації відбувся дводенний тренінг, ініційований Управлінням ООН з наркотиків та злочинності (UNODS).

1463378921_img_6948_novyy-razmer

Даний тренінг заснований на курсі кримінального аналізу ANACAPA для забезпечення аналітиків та оперативних працівників навичками, необхідними для аналізу великих обсягів інформації з різних джерел та формування правильних аналітичних висновків з отриманої інформації.

1463378789_img_6904_novyy-razmer

Тренінг проводили провідні фахівці університету – представники науково-педагогічного складу нашого ВНЗ, які пройшли навчання ще у грудні 2015 року та були обрані з числа інших слухачів програми у якості сертифікованих тренерів за методикою ANACAPA. Серед них: члени Асоціації: директор навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання кандидат юридичних наук, доцент підполковник поліції Андрій Холостенко та завідувач кафедри криміналістики, судової медицини та психіатрії, кандидат юридичних наук, доцент майор поліції Олександр Заєць.

1463378837_img_6908_novyy-razmer

Цього разу участь у тренінгу, у якості слухачів, взяли співробітники правоохоронних органів з усієї країни, які займаються фінансовими розслідуваннями та розслідуваннями фактів відмивання коштів, а також співробітники інших оперативних підрозділів. Так, для участі у навчанні до університету прибули представники з Головного управління Національної поліції в Одеській області, Департаменту кіберполіції Національної поліції України, Департаменту захисту економіки Національної поліції України, 8-го територіального управління Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України, Національного антикорупційного бюро України, Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України та ін. Також у тренінгу взяли участь й члени Асоціації.

IMG_6912

На початку заходу Голова Асоціації доктор юридичних наук, професор Користін О.Є. привітав усіх присутніх та представив шановних гостей – експерта Глобальної програми УНП ООН по боротьбі з відмивання коштів Катерину Бугаєць та експерта з кримінальної розвідки з використання методики ANACAPA(UNODC) Мирослава Прлевича.

IMG_6990

Зауважимо, що даний тренінг є важливою передумовою проведення практичного тренінгу, що проходитиме в ОДУВС протягом наступних двох тижнів, адже всі ті, хто успішно пройде навчання – отримають змогу опанувати, під пильним наглядом експерту з кримінальних розслідувань з використання методики ANACAPA Мирослава Прлевича, комп’ютерну програму «І2», що використовуватиметься на практиці для більш ефективного розкриття фінансових злочинів.

Нагадаємо, що в ході занять також розглядатимуться питання складових аналітичного процесу; аналізу зв’язків; формування і оцінки умовиводів; аналізу телефонних переговорів; складання схем потоків, подій і дій; понять і стратегії аналізу зі застосуванням комп’ютерних технологій тощо.

В свою чергу, після завершення двохтижневого курсу всі учасники й теоретичного й навчального тренінгу отримали міжнародний сертифікат.

Be the first to comment on "В Одеському державному університеті внутрішніх справ стартував дводенний тренінг з кримінального аналізу"

Leave a comment