ВИДАННЯ, ПРИСВЯЧЕНЕ УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКОМУ РОКУ МОВ

2017-2018 року визначено як Українсько-німецький рік мов. Рішення про проведення Українсько-німецького року мов було прийнято у 2016 році міністрами закордонних справ обох країн, щоб через 25 років після початку дипломатичних відносин поглибити взаємну довіру та дружбу між Німеччиною та Україною, а також ще більше розвинути співпрацю у сферах освіти та культури. Урочисте відкриття відбулося в рамках проведення спільного Фестивалю мови та культури у вересні 2017 року в місті Києві. Спільний Рік мов завершиться влітку 2018 року проведенням міжнародного Освітнього конгресу. Протягом всього року мова та література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів та європейських цінностей.

Організаторами Українсько-німецького року мов 2017-2018 є Міністерство закордонних справ ФРН, Посольство Німеччини в Україні та Goethe-Institut в Україні (координація проекту) за домовленістю з Міністерством освіти і науки та Міністерством закордонних справ України. При плануванні та проведенні проектів і заходів відбувається тісна взаємодія з іншими німецькими культурними та мовними організаціями в Україні, а також з українськими партнерами, які входять до їхньої розгалуженої мережі. Метою Українсько-німецького року мов є поглиблення існуючої співпраці між установами освіти та культури обох країн та започаткування нових довгострокових партнерських стосунків і проектів.

Члени Асоціації здійснили свій внесок у відзначення року мов. Таким кроком стало нове довідкове видання:

Українсько-німецький розмовник для працівників поліції / С. В. Албул, А. Г. Бочевар. – Одеса: ОДУВС, 2017. + CD. 

Зазначений українсько-німецький розмовник розрахований, головним чином, на людей, що не володіють німецькою розмовною мовою, але може бути корисним й для тих, хто вивчав мову у школі, інституті, на курсах чи самостійно. Структура розмовника складається з шести розділів: «Знайомство, контакти», «Національна поліція України», «В місті», «Дорожньо-транспортні ситуації», «Подоружування», «Послуги, відпочинок», «Поширені вирази». Розмовник розрахований на працівників Національної поліції України, у яких виникають труднощі при спілкуванні з іноземними громадянами, які перебувають на території нашої держави. Розмовник складений за проблемним принципом, містить в собі найбільш розповсюджені фрази для спілкування та вирішення завдань професійної спрямованості.

Додатком до розмовника є CD з відеоматеріалами німецькою мовою.

Розмовник буде корисним для працівників Національної поліції, курсантів та викладачів навчальних закладів із специфічними умовами навчання МВС України та всіх, хто цікавиться німецькою мовою.

Be the first to comment on "ВИДАННЯ, ПРИСВЯЧЕНЕ УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКОМУ РОКУ МОВ"

Leave a comment