Ознайомлення курсантів університету з міжнародним досвідом впровадження моделі правоохоронної діяльності ILP – Intelligence-led Policing

26 листопада 2020 року науково-педагогічний склад кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення, курсанти випускних курсів всіх факультетів, а також магістри та аспіранти університету були запрошені Консультативною місією Європейського Союзу до обговорення питань впровадження моделі правоохоронної діяльності, керованої аналітикою (ILP) в рамках конференції OSCE на тему: «OSCE’s Intelligence-led Policing (ILP) Project: Achievements, Lessons Learned and Future Plans».

Під час заходу курсанти мали можливість в режимі реального часу прийняти участь в обговоренні питань сучасної поліцейської діяльності, керованої аналітичної розвідкою, які звучали з доповідей міжнародних спікерів, таких як: Петрік Йорджі, координатора Албанської робочої групи з питань головування в ОБСЄ; посла Енн-Кірсті Карлсен, постійного представника делегації Норвегії при ОБСЄ, Райнера Конрада, військового радника Постійного представництва Німеччини при ОБСЄ, а також близько 130 учасників з країн, а також міжнародних організацій-партнерів, таких як INTERPOL, EUROPOL, Агентство ЄС з питань навчання правоохоронних органів та Консультативної Місії ЄС.

Так, Ганс-Юрген Пехтл, заступник директора з питань кримінального аналізу INTERPOL, відмітив: «Довідник ILP є чудовим інструментом управління та політики, який надає вказівки щодо впровадження ILP на національному рівні». Доречі вказаний довідник був переданий бібліотеці університету Кареном Ісмайловим, після участі останнього в аналогічному заході рік тому.  

Також під час конференції представники країн-бенефіціарів представили оцінки своїх національних програм майбутні потреби ILP, а SPMU представили результати анкети оцінки потреб ILP та нового позабюджетного проекту щодо ILP на 2021–2023 роки, який підвищить рівень обізнаності до подальшого розвитку потенціалу та діяльності технічного асистента.

Гай Віне, керівник SPMU, підсумував: «ILP — це подорож, і важливо пам’ятати, що початкова точка цієї подорожі лежить у поліції — забезпеченні безпечного та безпечного середовища для громадськості. ILP — це інструмент для надання найкращих послуг своїм громадянам».

Приємно було чути під час виступу експерта з КМЄС України пана Мерта, що питаннями впровадження кримінального аналізу активно займається керівництво Одеського державного університету внутрішніх справ, співробітники якого мають можливість проводити тренінги з зазначеної тематики, а також в 2020 році видали дві навчальні матеріали: підручник «Основи кримінального аналізу» та посібник «Тактичний кримінальний аналіз: теорія і практика» 

Слід відмітити важливість залучення до таких заходів освітньої спільноти, курсантів, магістрів, аспірантів та магістрів, як дієвого інструменту у поширенні інформації (досвіду) різних країн у навчальний процес майбутніх поліцейських.

Be the first to comment on "Ознайомлення курсантів університету з міжнародним досвідом впровадження моделі правоохоронної діяльності ILP – Intelligence-led Policing"

Leave a comment