Представники Асоціації взяли участь у навчальному семінарі «Зміцнення безпеки релігійних та інших громад в регіонах України»

20-21 січня 2016 року на базі ОДУВС проходив дводенний навчальний семінар на тему «Зміцнення безпеки релігійних та інших громад в регіонах України», який відбувається в межах проекту зі свободи віросповідання та боротьби зі злочинами на ґрунті ненависті за участю представників Бюро з демократичних інститутів та прав людини (ОБСЄ/БДІПЛ). Активну участь у зазначеному заході взяли члени нашої Асоціації.

1453291923_img_8654_novyy-razmer

До складу іноземної делегації увійшли фахівці з Великобританії, Росії та України, а саме: Девіс Пітер Роберт, Дерін Оконор, Оланреважу Оломоф, Юлія Коришева та Тетяна Коршикова.

Відкрив захід вступною промовою Голова Асоціації науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності, доктор юридичних наук, професор полковник поліції Олександр Користін. Він привітав гостей, учасників заходу та, зокрема, зазначив: «З ініціативи наших партнерів, добрих колег та друзів з ОБСЄ розпочинаємо сьогодні семінар, адже ця тема є надзвичайно важливою для розвитку громадянського суспільства в Україні». Також Олександр Євгенійович відмітив, що такий спільний захід надасть можливість поспілкуватися з іноземними колегами, послухати їхні пропозиції щодо вирішення існуючих проблем у цій сфері та перейняти певний досвід, який учасники семінару зможуть передавати українським колегам.

1453291962_img_8690_novyy-razmer

Варто зауважити, що семінар спрямований на розвиток знань та навичок поліції для забезпечення більш ефективного реагування на злочини на ґрунті ненависті. Загальна мета – надати тренерам необхідні інструменти для проведення тренінгів для співробітників поліції, зокрема: розпізнати злочини на ґрунті ненависті та зрозуміти їхні причини, а також наслідки для постраждалих; розуміти та вміти застосувати відповідне законодавство; отримати навики та застосувати їх на практиці для реагування та розслідування злочинів на ґрунті ненависті, а також підвищити рівень обізнаності співробітників поліції відносно їх службових обов’язків.

Нагадаємо, що цього разу участь у тренінгу взяли працівники та тренери поліції Одеського регіону, а також м. Миколаїв, м. Херсон, м. Вінниця, м. Черкаси тощо. По завершенню дводенного навчального семінару учасники тренінгу отримають міжнародні сертифікати ОБСЄ.

Be the first to comment on "Представники Асоціації взяли участь у навчальному семінарі «Зміцнення безпеки релігійних та інших громад в регіонах України»"

Leave a comment