Участь членів Асоціації у Міжнародному науково-практичному круглому столі з актуальних питань виявлення та розкриття злочинів Національною поліцією

19 лютого на базі Національної академії внутрішніх справ відбувся Міжнародний науково-практичний круглий стіл «Актуальні питання виявлення та розкриття злочинів Національною поліцією: вітчизняний та зарубіжний досвід», у роботі якого взяли участь члени нашої Асоціації.

 

 

 

 

 

 

 

Також у науковому заході взяли участь представник поліції Держави Ізраїль Ігор Шмойш, радник Міністра внутрішніх справ на громадських правах Сергій Князєв, завідувачі кафедр оперативно-розшукової діяльності Дніпропетровського, Львівського, Харківського університетів внутрішніх справ і Донецького юридичного інституту МВС України, начальник управління Департаменту карного розшуку МВС України Сергій Носков, начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов, начальники управлінь карного розшуку ГУНП у м. Києві Василь Зварич і ГУНП в Київській області Ярослав Колесник, вітчизняні науковці, практичні працівники оперативних підрозділів Національної поліції України.

Ректор НАВС Володимир Чернєй у своєму виступі зазначив, що актуальність круглого столу зумовлена необхідністю підвищення ефективності діяльності Національної поліції з виявлення та розкриття злочинів в умовах реформування державних інституцій, концептуальних змін у структурі правоохоронних органів і Міністерства внутрішніх справ зокрема. Авторитетне представництво й широка географія закладів, установ та організацій на науковому зібранні стали можливими завдяки активним творчим зв’язкам академії з міжнародними організаціями, науковими школами та практичними підрозділами Національної поліції України, органами прокуратури, адвокатури та судової влади, експертними установами.

 

 

 

 

 

 

Завідувач кафедри оперативно-розшукової діяльності НАВС Сергій Тіхонов і представники закладів вищої освіти МВС України обґрунтували необхідність перегляду підходу до якісної підготовки курсантів, майбутніх оперативних працівників, їхньої вузької спеціалізації, що потребує посилення практичної складової освітнього процесу шляхом залучення до проведення занять практичних працівників, упровадження новітніх та інноваційних методів і підходів в оперативно-розшуковій діяльності.

Представник поліції Держави Ізраїль Ігор Шмойш виступив з доповіддю про особливості підготовки та навчання оперативних працівників поліції, акцентувавши увагу на нормативній базі, якою вони керуються в практичній діяльності, розповів про структуру кримінальної розвідувальної федеральної служби поліції Держави Ізраїль, що здійснює протидію злочинності.

Жваве обговорення викликала доповідь Сергія Князєва «Перспективи запровадження інституту детективів у контексті реформування органів Національної поліції». Радник Міністра зазначив, що в державі здійснено реформаторські заходи правничого й організаційного спрямування, орієнтовані на зниження рівня злочинності, захист прав і свобод громадян у найкращих традиціях європейської спільноти. Для впровадження передових форм і методів роботи з протидії злочинності в структурі Національної поліції створено Департамент кримінального аналізу, Департамент стратегічних розслідувань, відбувається послідовне становлення служби детективів.

У своїх виступах представники оперативних підрозділів Національної поліції України зосередили увагу на тому, що в умовах загострення криміногенної ситуації, проведення реформи Міністерства внутрішніх справ у нашій державі найнагальнішими є проблеми вдосконалення виявлення та розкриття злочинів Національною поліцією з огляду на потреби оперативно-розшукової та слідчої практики, оперативного супроводження кримінальних проваджень, ефективного та результативного проведення оперативно-розшукових заходів і негласних слідчих (розшукових) дій відповідно до оновленого законодавства й високих міжнародних стандартів.

Результати Міжнародного науково-практичного круглого столу стануть підґрунтям для подальшої координації дій фахівців, представників наукових установ, освітніх закладів, практичних підрозділів за аналізованим напрямом. Адже лише за умови об’єднання зусиль науковців і практиків вдасться реалізувати головну стратегію в протидії злочинності.

За матеріалами НАВС

Be the first to comment on "Участь членів Асоціації у Міжнародному науково-практичному круглому столі з актуальних питань виявлення та розкриття злочинів Національною поліцією"

Leave a comment