ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО ЛАУРЕАТА ОЛЕГА СЕНЦОВА

В Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулася презентація книги лауреата Шевченківської премії Олега Геннадійовича Сенцова «Купите книгу – она смешная».

2

Книгу презентував відомий телеведучий, журналіст, письменник, доктор історичних наук, заслужений журналіст України Данило Яневський.

3

У заході взяли участь заступник голови Всеукраїнської асоціації науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності кандидат юридичних наук, доцент Сергій Албул, головний редактор історичного альманаху «Південний Захід. Одесика» кандидат історичних наук, доцент Віктор Савченко та редактор проекту «Life Код» Іванна Опенько.

4

5

Олег Сенцов є вітчизняним кінорежисером, письменником та громадським діячем, який, знаходячись на території анексованого Криму, активно допомогав нашим військовим та відстоював інтереси Української держави. У травні 2014 року російськими спецслужбами він був затриманий на території анексованого Криму та за надуманими обвинуваченнями незаконно засуджений. У листопаді минулого року Верховний суд Росії, після розгляду апеляційної скарги на вирок українському режисерові Олегу Сенцову й активістові Олександру Кольченку, залишив у силі рішення Північно-Кавказького суду.

Згідно з вироком суду, Олега Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі, а Олександра Кольченка – до 10 років. На початку 2016 року Олег Сенцов став лауреатом Шевченківської премії.

Гумористичний авантюрний роман «Купите книгу – она смешная» Олег Сенцов написав ще до анексії Криму та вироку так званої російської «Феміди», тож у книзі тема політики відсутня. За словами Данила Яневського, роман Олега Сенцова – це твір легкий для сприйняття, а його зміст повністю відповідає назві. У романі розповідається про трьох чоловіків, які могли загадати будь-яке бажання. Це абсолютно нестандартна для українського читача книжка, це позитивний гумор, це історія, яка відбувається в Африці з трьома американцями. Роман видали мовою оригіналу – російською, утім незабаром планують перекласти книгу українською мовою.

Як зазначив Данило Яневський, несправедливо засуджений Олег Сенцов не тільки не втратив свого обличчя, натомість він став взірцем громадянської мужності, патріотизму, незламності та людської гідності!

Be the first to comment on "ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО ЛАУРЕАТА ОЛЕГА СЕНЦОВА"

Leave a comment