Представники Асоціації провели заняття з правоохоронцями

Члени Всеукраїнської асоціації науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності провели з особовим складом територіальних відділів поліції Головного Управління Національної поліції в Одеській області заняття з вивчення норм антикорупційного законодавства.

Корупція в нашій країні сприймається суспільством як складне соціальне явище, що негативно впливає на всі аспекти політичного і соціально-економічного розвитку держави, загрожує демократії і правам людини, завдає шкоди національній безпеці. Тому під час лекційних занять було звернено увагу на питання запобігання корупції як соціальному явищу, основні положення антикорупційного законодавства.

Лектори довели до присутніх визначення термінів антикорупційного законодавства, зокрема різницю між корупцією та корупційним правопорушенням, потенційним та реальним конфліктом інтересів тощо. Разом з тим, слухачі отримали інформацію про питання запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням.

Підсумовуючи роботу проведених заходів, учасники подякували у за змістовні лекції, чітке роз’яснення норм антикорупційного законодавства і дійшли до спільного висновку, що потрібно об»єднати зусилля, як практиків, науковців, так і громадськості задля ефективної боротьби зі злочинністю та отримання позитивних результатів.

Be the first to comment on "Представники Асоціації провели заняття з правоохоронцями"

Leave a comment