МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРОЦЕСУАЛЬНІ АСПЕКТИ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ»

07 квітня 2017 року за участю членів Всеукраїнської асоціації науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності, в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Процесуальні аспекти досудового розслідування», присвячена 15-річчю кафедри кримінального процесу та 95-річчю Одеському державному університеті внутрішніх справ.

У конференції взяли особисту участь — перший заступник начальника Могильовського інституту МВС Республіки Білорусь кандидат юридичних наук, доцент Юрій Шкаплеров, доктори наук: Тітко І.А., Погорецький М.А., Сергеєва Д.Б., Одерій О.В., Гловюк І.В., Аркуша Л.І., Саінчин О.С., Лукашевич В.Г., Юхно О.О., Лисенко В.В. На захід завітали вчені та практики з різних регіонів України: Київської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Львівської, Волинської, Одеської областей.

Метою проведення конференції є обговорення теоретичних та практичних проблем досудового розслідування, узагальнення наукового та практичного досвіду з метою їх вирішення. Актуальність тематики конференції не викликає сумнівів, адже останні п’ять років – з моменту набуття чинності Кримінальним процесуальним кодексом України, можна назвати періодом невпинного реформування як самої системи кримінального процесуального законодавства, так і системи органів, що здійснюють кримінальну процесуальну діяльність.

Намагання законодавця впровадити європейські стандарти у сферу кримінального судочинства, удосконалити демократичні інститути, змістивши акцентуацію завдань та призначення кримінального процесу на людину, її права і законні інтереси є позитивним підґрунтям для створення якісно нової, сучасної моделі кримінального процесу. Водночас, такі зрушення стикаються з реаліями сьогодення: недосконалістю законодавства, проблемами у забезпеченні кадрового потенціалу органів досудового розслідування, прокуратури, суду, труднощами у вирішенні питань організаційного характеру, особливо у напрямку взаємодії між різними суб’єктами кримінального провадження, проблемами переформатування та формування сучасної правосвідомості  тощо.

У ході роботи конференції було представлено наукові доповіді на такі теми, як: «Деякі шляхи вдосконалення чинного КПК України: регламентація досудового розслідування», «Особливості проведення огляду місця події при розслідуванні незаконного видобування корисних копалин», «Оцінка висновку експерта в кримінальному провадженні», «Поняття та деякі особливості застосування контролю за вчиненням злочину», «Спеціальне кримінальне впровадження: традиції і сучасність», «Синергетичний підхід у криміналістичному забезпеченні розслідування злочинів», «Проблеми застосування режиму відеоконференції під час судового провадження», «Залучення експерта до участі в кримінальному провадженні» тощо.

За матеріалами Міжнародної науково-практичної конференції видано збірку тез наукових доповідей учасників даного заходу. 

 

Be the first to comment on "МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПРОЦЕСУАЛЬНІ АСПЕКТИ ДОСУДОВОГО РОЗСЛІДУВАННЯ»"

Leave a comment