«КРИМІНАЛЬНИЙ АНАЛІЗ – ЗАПОРУКА ЕФЕКТИВНОЇ РОБОТИ ПОЛІЦІЇ ТА БЕЗПЕКИ ГРОМАДЯН»: В ОДУВС ПРОВЕДЕНО ТРЕНІНГ ДЛЯ ПРАВООХОРОНЦІВ

В Одеському державному університеті внутрішніх справ на базі науково-дослідної лабораторії з проблемних питань кримінального аналізу пройшов триденний тренінг для працівників відділу протидії наркозлочинності ГУНП в Одеській області на тему «Використання кримінального аналізу в виявленні та розслідуванні злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків, вчинених із застосуванням інформаційних технологій».

Спікерами тренінгу виступили представники кафедри кібербезпеки та інформаційного забезпечення, науково-дослідної лабораторії з проблемних питань кримінального аналізу університету та Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Тематика тренінгу була максимально наближена до потреб практичних працівників та включила в себе наступні позиції:

1. Загальні питання використання інформаційних технологій під час виявлення злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків:

— комп’ютерна інформація, способи її зберігання та передачі;

— використання інформаційних технологій у сфері протидії злочинам, пов’язаним з незаконним обігом наркотичних засобів.

2. Онови кримінального аналізу в протидії наркозлочинності.

3. Документування злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, що вчинені з використанням високих інформаційних технологій:

— інтернет, як майданчик для збуту і розповсюдження наркотичних засобів;

— проведення спеціалізованих заходів щодо виявлення фактів незаконного обігу наркотичних засобів у Інтернеті;

— пошук, вибір і збір інформації, отриманої із загальнодоступних джерел та її аналіз.

4. Слідчі (розшукові) дії, та інші додаткові заходи за кримінальними провадженнями у сфері протидії злочинам, пов’язаним з незаконним обігом наркотичних засобів:

— поняття «електронний доказ», їх збирання належність та допустимість;

— загальні аспекти огляду комп’ютерних пристроїв у ході виконання слідчих дій;

— огляд вмісту накопичувачів комп’ютерної техніки та аналітична робота з отриманими даними;

— проведення заходів з мобільними пристроями.

По завершенню навчання проректор університету кандидат юридичних наук, доцент підполковник поліції Андрій Холостенко привітав усіх учасників із успішним проходженням тренінгу та вручив відповідні сертифікати.

У свою чергу, представники Консультативної місії Європейського Союзу, а саме: старший радник із питань прокуратури КМЄС Гедімінас Бучунас та спеціаліст із питань реформи прокуратури КМЄС Альона Решетова, які також були присутні під час урочистого вручення сертифікатів, висловили свою підтримку та готовність до подальшої плідної співпраці, що сприятиме підвищенню кваліфікації діючих працівників Одеського державного університету внутрішніх справ та працівників Національної поліції України.

Тренінг пройшов ефективно – у робочій та водночас дружній атмосфері, а належна організація заходу та високий рівень тренерів дозволили плідно попрацювати та отримати нові знання.

Be the first to comment on "«КРИМІНАЛЬНИЙ АНАЛІЗ – ЗАПОРУКА ЕФЕКТИВНОЇ РОБОТИ ПОЛІЦІЇ ТА БЕЗПЕКИ ГРОМАДЯН»: В ОДУВС ПРОВЕДЕНО ТРЕНІНГ ДЛЯ ПРАВООХОРОНЦІВ"

Leave a comment