ВІДБУВСЯ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР ЗА УЧАСТЮ ЧЛЕНІВ АСОЦІАЦІЇ

В Одеському державному університеті внутрішніх справ за участю членів Асоціації відбувся науково-практичний семінар «Актуальні питання підготовки та публікації наукових праць у виданнях, які індексуються міжнародними наукометричними базами “Scopus” та “Web of Science”».

У обговоренні питань семінару участь взяли провідні українські науковці, а також юристи – практики серед яких й представники науково-педагогічного складу нашого університету, ад’юнкти,  аспіранти та здобувачі.

1464355887_img_9114_novyy-razmer

Основні напрямки роботи науково-практичного семінару – це актуальні питання підготовки наукових праць у виданнях, які індексуються міжнародними наукометричними базами “Scopus” та “Web of Science”, а також публікації наукових праць у виданнях, які індексуються міжнародними наукометричними базами “Scopus” та “Web of Science”.

1464356025_img_9123_novyy-razmer

Увазі присутніх було представлено наукові доповіді на такі теми як: «Можливості опублікування наукових статей у галузі права у виданнях, включених до наукометричних баз “Scopus” або “Web of Science”, та роль вищих навчальних закладів у цьому процесі», «Окремі проблеми індексації результатів наукової діяльності в міжнародних наукометричних базах», «Інтеграція періодичних видань ОНУ в національні та міжнародні ресурси: досвід роботи», «Публікація наукових статей у міжнародних наукометричних базах даних “Scopus” або “Web of Science” як умова отримання вченого звання», «Проблеми публікації наукових праць у журналах, які індексуються міжнародними наукометричними базами» тощо.

1464355929_img_9113_novyy-razmer

Зауважимо, що для ефективності наукової роботи все більше значення приділяється рейтингу університету з наукометричними показниками. Ці показники є одним із вирішальних критеріїв для отримання міжнародних грантів та виконання спільних наукових досліджень. Все це зробило Scopus та Web of Science найбільш популярними наукометричними базами даних в Європі, які наразі використовуються як універсальний інструмент для проведення бібліографічних досліджень та оцінки рівня цитування як окремих авторів так і установ в цілому.

Be the first to comment on "ВІДБУВСЯ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР ЗА УЧАСТЮ ЧЛЕНІВ АСОЦІАЦІЇ"

Leave a comment