Відбувся Другий всеукраїнський з’їзд вищих навчальних закладів державної форми власності

9 вересня 2016 року відбувся Другий всеукраїнський з’їзд вищих навчальних закладів державної форми власності, що проходив у приміщенні Київського національного торгово-економічного економічного університету (м. Київ, вул. Кіото, 19, КонгресЦентр). На з’їзді були присутні 391 делегат із 232 вищих навчальних закладів України державної форми власності.

20160909_143642

Асоціацію науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності представляли працівники Одеського державного університету внутрішніх справ: доктор юридичних наук, доцент Бабенко Андрій Миколайович, доктор юридичних наук, старший науковий співробітник Тарасенко Руслан Владиславович.

20160909_084322

Зазначений З’їзд ознаменувався обранням двох членів до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти — одного з органів управління у сфері вищої освіти, створення якого передбачено Законом України «Про вищу освіту» від 1 липня 2014 року. Агентство є постійно діючим колегіальним органом, уповноваженим на реалізацію державної політики у сфері забезпечення якості вищої освіти. Очікується, що агентство перебере на себе певні регуляторні та контролюючі функції Міністерства освіти і науки України; замінить Вищу атестаційну комісію (ВАК) та Державну акредитаційну комісію (ДАК).

На початку роботи З’їзду делегати відкритим голосуванням обрали робочі органи (Секретаріат, Мандатну та Лічильну комісії), заслухали виступи в обговоренні питань порядку денного та виступи кандидатів у члени Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Після обговорення програм діяльності в Нацагентстві від кожного з кандидатів делегати перейшли до голосування.

20160909_133845

За результатами таємного голосування серед 11 претендентів до складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти обрано:

— Гурака Руслана Васильовича – 220 голосів;

— Бондарчука Сергія Миколайовича – 183 голоси.

Be the first to comment on "Відбувся Другий всеукраїнський з’їзд вищих навчальних закладів державної форми власності"

Leave a comment