ВПЛИВ ІНТЕРНЕТ-МЕРЕЖІ НА ПСИХІКУ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ – ВИКЛИК СЬОГОДЕННЯ

27 березня 2017 року за участю членів Всеукраїнської асоціації науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності, в Одеському державному університеті внутрішніх справ відбулося засідання Всеукраїнського круглого столу «Вплив Інтернет-мережі на психіку дітей та молоді – виклик сьогодення».

До участі були запрошені вчені, аспіранти, ад’юнкти, магістри, практичні працівники правоохоронних та контролюючих органів, громадські діячі, працівники системи освіти, які здійснюють науковий пошук за напрямом роботи чи цікавляться тематикою заходу.

Учасники зазначили, що стрімкий розвиток інформаційних технологій змусив сучасне покоління дітей і молоді зіткнутися з принципово новими викликами, які потребують негайного вирішення, серед них: небажаний контент, у вигляді порнографії, сцен насильства та жорстокості, а також відкриті, приховані та замасковані суїцидальні захоплення, на кшталт квест-ігор «Синій кит», «Тихий дім» та «Білий ведмідь».

На сьогодні інформаційна безпека дітей і забезпечення гармонійного розвитку молодого покоління вимагає мінімізації всіх негативних факторів, пов’язаних з користуванням Інтернет-ресурсами. Своєчасне комплексне реагування держави та суспільства на вказані загрози дозволить сформувати у дітей адекватні позитивні уявлення про навколишній світ і людину; відповідальність за своє життя, здоров’я та долю; засвоєння загальноприйнятої системи цінностей; задоволення і розвиток пізнавальних потреб дитини та молоді.

Під час проведення круглого столу дискусія проходила за такими напрямами, як: «Інтернет-ресурси як засіб розповсюдження шкідливого контенту», «Психологічні аспекти впливу інтернет-мережі на формування суїцидальних проявів у дітей та молоді», «Віктимологічна профілактика суїциду дітей та молоді», «Правові проблеми кримінальної відповідальності за доведення до самогубства», «Взаємодія органів публічної адміністрації та громадськості щодо формування стійкості дітей та молоді до негативного впливу шкідливого контенту».

За підсумками роботи круглого столу опубліковано збірник тез, у якому висвітлено результати досліджень та пропозиції учасників даного заходу.

Be the first to comment on "ВПЛИВ ІНТЕРНЕТ-МЕРЕЖІ НА ПСИХІКУ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ – ВИКЛИК СЬОГОДЕННЯ"

Leave a comment