ВЗАЄМОДІЯ З НІМЕЦЬКИМ ОСТВІТНІМ ТОВАРИСТВОМ «SONNENBERG KREIS» ТА АВСТРІЙСЬКИМ ЕКЗАМЕНАЦІЙНИМ ЦЕНТРОМ «ÖSD-ODESSA»

Представники Всеукраїнської асоціації науковців та фахівців у сфері оперативно-розшукової діяльності взяли участь в установчому семінарі на тему «Реформи в поліції України». Захід було проведено в Impact Hub Odessa за ініціативи Австрійського екзаменаційного центру «ÖSD-ODESSA».

На початку зустрічі керівник Австрійського екзаменаційного центру «ÖSD-ODESSA» Лілія Мартиненко презентувала учасникам семінару відкриття в Одесі філії Німецького освітнього товариства «Sonnenberg Kreis» та розповіла про основні напрями його діяльності

Безпосередньо під час семінару заступник голови Асоціації Сергій Албул зупинився на моделі підготовки поліцейських кадрів в умовах реформи Міністерства внутрішніх справ України, що базується на поєднанні навчання і практичної підготовки. Він відмітив, що особливість моделі полягає у тому, що здобуття кожного наступного освітньо-кваліфікаційного рівня чергується зі службою на посаді, що відповідає здобутому рівню. Тобто, відбувається постійне підвищення професійного рівня, що позитивно впливатиме на якість роботи як самого поліцейського, так і правоохоронного відомства в цілому.

Про сучасний стан забезпечення гендерної рівності, протидії домашньому насильству, захисту прав дітей присутніх  проінформувала  доцент кафедри адміністративного права та адміністративного процесу ОДУВС Вікторія Томіна, яка детально зупинилась на напрямах реформування та результатах діяльності з реалізації гендерної політики МВС, зокрема співпраці з експертами КМЄС та ОБСЄ, органами публічної адміністрації та громадськими організаціями, а також розповіла про діяльність Центру гендерної освіти, який діє в Одеському державному університеті внутрішніх справ.

Значення та необхідність просвітницької профорієнтаційної роботи, зокрема просвітницької діяльності серед населення, у своїй доповіді розкрила провідний фахівець відділення зв’язків з громадськістю університету Оксана Юрочко.

З діяльністю науково-дослідної лабораторії з проблемних питань кримінального аналізу ОДУВС присутніх ознайомив член Асоціації — завідувач лабораторії майор поліції Карен Ісмайлов, зупинившись на завданнях підрозділу, впровадженні кримінального аналізу в навчальний процес, а також відмітивши, що для комплектування оперативних підрозділів Національної поліції в університеті у цьому році буде здійснюватися набір на навчання за спеціалізацією «Кримінальний аналіз» спеціальністю «Системний аналіз» в галузі знань «Інформаційні технології».

За підсумками заходу учасники семінару отримали сертифікати німецького освітнього товариства «Sonnenberg Kreis».

Be the first to comment on "ВЗАЄМОДІЯ З НІМЕЦЬКИМ ОСТВІТНІМ ТОВАРИСТВОМ «SONNENBERG KREIS» ТА АВСТРІЙСЬКИМ ЕКЗАМЕНАЦІЙНИМ ЦЕНТРОМ «ÖSD-ODESSA»"

Leave a comment